Veckans länkar

Checklista för säkra lekplatser / Faktablad
Fastighetsägare ansvarar för att lekplatsers egenskaper upprätthålls enligt Plan- och bygglagen (PBL) och att lekredskapen är säkra enligt Produktsäkerhetslagen (PSL).

Nu släpps BREEAM-SE 2017
Den nya manualen är baserad på den internationella BREEAM-manualen från 2016, med anpassningar gjorda för svensk lagstiftning, förhållanden och standarder.

Astma- och allergiförbundet vill se nya regler för byggmaterial
Trots att vanlig inomhusmiljö kan innehålla flera hälsofarliga kemiska ämnen som kan påverka människors hälsa allvarligt saknas ofta information till konsumenter om vad byggprodukter innehåller. Det menar Astma- och Allergiförbundet som nu vill se fler regler som skyddar människors hälsa.

Här tas helhetsgrepp på solceller, batterilager och intern likströmsförsörjning
I en enfamiljsvilla i Borås kommer forskningsinstitutet RISE att ta ett helhetsgrepp kring elförsörjningen i en byggnad med installerade solceller.

Fönster blir värmekälla istället för energibov
Stora fönster släpper in mer ljus. Men de stjäl också värme och slösar energi. Nu har forskare från Göteborgs universitet funnit en lösning på problemet.

Stora skillnader mellan kommunernas avgifter / Nilsholgerssonsrapporten 2017
Det skiljer hela 80 procent för priset på el, värme, avfall och vatten mellan dyraste och billigaste kommunen i Sverige. Dyraste kommunen Tanum ligger en dryg tusenlapp över landets billigaste kommun som är Luleå.

Rekorddag för europeisk vindkraft
Nytt rekord är satt! En stark storm gjorde att vindkraft genererade nästan en fjärdedel av Europas elektricitet förra lördagen – och vind visar därmed att det är ett energislag att räkna med.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.